Nu ook biologisch afbreekbare drinkrietjes bij De Uithof

08 januari 2019

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel bij de Uithof. We hebben de ambitie en vooruitstrevende visie om zoveel mogelijk processen te verbeteren in het kader van MVO. Onlangs is er wederom een belangrijke stap gemaakt binnen de horeca van De Uithof, namelijk biologisch afbreekbare drinkrietjes.  

 

Na overgestapt te zijn binnen de afdeling op gerecyclede kartonnen frietbakjes, kartonnen frisdrank bekers, biologisch afbreekbare PLA plastic bierglazen, houten koffielepeltjes zijn we begin januari ook overgestapt op drinkrietjes welke van PLA plastic zijn en hierdoor biologisch afbreekbaar.

 

PLA Plastic

PLA kan worden afgebroken in biologische industriële compostering systemen. Het materiaal wordt dan bij hoge temperaturen en luchtvochtigheid in een periode van 45 – 60 dagen afgebroken tot melkzuur, en kan dan omgezet worden naar monomeren of polymeren. Het kan ook door micro-organismen worden afgebroken tot koolstofdioxide, water en organisch materiaal.

 

Green Key Gold voor De Uithof

Sporttainment Center De Uithof is het grootste overdekte sportcentrum van Europa. We vinden het belangrijk om als voorbeeld functie te fungeren wanneer het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen. Binnen veel processen zijn al acties ondernomen om onze MVO-visie te bereiken, waarvoor we ook de Green Key Gold hebben ontvangen in 2018.