De Big Airbag is terug. En wacht, er is nog meer nieuws! Ontdek het hier ⋙

De Big Airbag is terug. En wacht, er is nog meer nieuws! Ontdek het hier ⋙

Elektrisch karten

Elektrisch karten suf? Echt niet!

Niet alleen de elektrische auto’s zijn aan een opmars bezig. Ook de elektrische karts worden steeds populairder in Nederland. Maar een echte kart hoort toch op benzine of gas te rijden? Dat zit volgens ons meer tussen de oren! Zelfs de grootste racefanaten hebben hun mening al bijgedraaid. Na het lezen van deze voordelen denk jij er waarschijnlijk ook heel anders over!

Meer snelheid

Een elektrische kart accelereert veel sneller dan een benzine kart, met als voordeel dat je door snel op te trekken het verschil kan maken ten opzichte van je tegenstander. Tijdens het optrekken kan een elektrische kart gelijk aanspraak maken op het totale vermogen. Je voelt direct het verschil als je voor het eerst begint, net uit een bocht komt of even in moet houden door een racer voor je en daarna weer vol het gas in trapt.

Milieuvriendelijk

Elektrisch karten is niet alleen eerlijker en sneller, maar ook een heel stuk beter voor het milieu. Waar benzine karts voor veel schadelijke uitstoot zorgen, is daar bij elektrische karts helemaal geen sprake van. Deze karts worden vooraf opgeladen en rijden daarna op stroom. Sinds eind 2017 beschikt De Uithof over een zonnedak met ruim 8.100 zonnepanelen. Alle elektrische karts rijden dus op stroom die volledig afkomstig is van deze zonnepanelen.

Minder uitstoot, meer voordelen

Bijkomend voordeel van minder uitstoot is dat je na afloop schoon uit je kart stapt. Je hoeft geen vieze overall meer aan te trekken, maar kunt gewoon in je eigen kleding in de kart gaan zitten. Achteraf stink je niet meer naar benzine, hooguit naar je eigen zweet… Dat is maar net afhankelijk van hoe fanatiek je bent!

Zelf achteruit rijden

Misschien niet het allerbelangrijkste voordeel, maar toch een leuk detail! Ben je per ongeluk tegen iets aangereden of is er een opstopping en kun je niet meer vooruit rijden? Normaal moet je dan in je kart wachten totdat iemand van het baanpersoneel jou en je kart een zetje in de goede richting geeft. Bij elektrische karts hoef je niet langer te wachten! In elektrische karts kun je namelijk zelf een knopje omzetten, waardoor je zelfstandig achteruit kan rijden. Fijn om onafhankelijk te zijn toch!?

Nadelen?

Zijn er dan echt geen nadelen aan elektrisch karten? Is alles beter dan in een benzine kart? Dat is natuurlijk heel persoonlijk. Sommige mensen houden van het motorgeluid van benzine karts, anderen vinden het juist leuk om de piepende banden beter te horen. Het enige nadeel dat wij kunnen ontdekken is het gewicht van de kart. Een elektrische kart is iets zwaarder, vanwege de accu’s. Overigens gaan de ontwikkelingen tegenwoordig zo snel, dat we verwachten dat het gewicht van accu’s de komende jaren snel zal veranderen. Al met al denken we dat iedereen elektrisch karten gewoon eens uit moet proberen!

Probeer het zelf!