Met wie hebben we het genoegen?

07 augustus 2019

In de serie ‘Behind the scenes’ zullen wij eens in de zoveel tijd iets uitlichten van onze organisatie. Zo krijg je als bezoeker een beter beeld van het soort werkzaamheden die er worden verricht en door wie, wat jij wellicht bij een bezoek niet zou tegenkomen of weten. In deze eerste serie hebben wij een interview met één van onze medewerksters. Zij werkt hier al een langere tijd en veel bezoekers komen in aanraking met haar. Wie zij is? Lees het hieronder!

Samantha Jonker, 24 jaar

Wat is jouw functie binnen De Uithof?

Ik ben coördinator van de Skischool. Skischool De Uithof omvat eigenlijk alles wat te maken heeft met ski-/snowboardlessen. In dit geval dus organisatorisch en administratief.

Hoe lang ben je al in dienst bij De Uithof?

Ik werk hier al 3,5 jaar en ben hier begonnen als bijbaan voor het inplannen van lessen. Ik ben in de tussentijd ook nog weggeweest voor stages en afstuderen voor mijn studie Business Studies, Management en Beleid. Inmiddels ben ik hier al een tijdje fulltime werkzaam.

Wat is de reden dat je hier bent komen werken?

Mijn beste vriendinnetje werkte al bij de Skischool en ze hadden hier mensen nodig. Ik heb verder niks met skiën of snowboarden, ik kan het ook niet haha. Maar dat was ook niet direct de reden dat hier wilde komen werken.  Ze zochten mensen en ik vond het leuk om administratief werkervaring op te doen.

Wat vind jij het leukste aan jouw werk?

Sinds maart heb ik een andere functie. Ik ben niet de hele tijd met hetzelfde bezig, ook ben ik vaak in contact met andere mensen van andere afdelingen en afwisselend met bezoekers. Daarnaast vind ik het ook leuk dat je bezig bent met activiteit waarbij mensen wat leren. Ze worden er zelf beter van, dat is leuk om te zien ook.

Als jij directeur zou zijn van De Uithof, wat zou jij anders doen?

Er is best veel vraag om naar buiten te gaan, waar mensen kunnen zitten om wat te eten of drinken. Vooral in de zomer, maar zelfs in de winter hebben mensen daar behoefte aan. Ik zou wel kijken of er mogelijkheden zijn om een buitenterras te openen. Zodat mensen ook buiten kunnen genieten van De Uithof.

Bij De Uithof draait alles om sport, wat doe jij voor sport?

Ik sport momenteel niet meer, maar ik heb 15 jaar gedanst, voornamelijk Streetdance en HipHop. Maar ik ben gestopt omdat het heel druk werd in combinatie met school. Verder vind ik voetbal heel erg leuk. Eigenlijk had ik daar vroeger mee willen beginnen. Mijn favoriete team is Ajax, maar ben ook voor ADO Den Haag. Ik ben eigenlijk wel een fanatieke supporter…haha.

Naast welke sporter zou jij in het vliegtuig willen zitten?

Ik heb niet specifiek een sporter waar ik echt fan van ben of naast zou willen zitten. Als het een voetballer is vind ik het al goed haha.

Vind jij het belangrijk om bezig te zijn met je gezondheid?

Ja ik vind het wel belangrijk en je wordt erin mee getrokken door de omgeving en hoort het overal. Maar het is niet zo dat ik mezelf beperk in dingen. Zoals elke dag naar de sportschool.

Heb jij een sportief doel? Zo ja, wat en waarom?

Ik wil graag wel het beste en winnen. Dus als ik iets niet kan dan zorg ik ervoor dat ik het leer. En als ik ergens mee bezig ben dan ben ik wel fanatiek. Een specifiek sportief doel, nu niet, maar dat komt misschien nog wel.

Wat wilde je later worden toen je klein was?

Kapster, een meisjes ding denk ik haha. Vroeger deed ik altijd alsof ik een kantoorbaas was. Met m’n bureaustoel spelen, mapjes uit m’n kast halen en ordenen. Alsof ik administratie deed voor mijn bedrijf haha!

Wat is daarvan uitgekomen of ben je op weg naar dat uiteindelijke doel?

In feite doe ik nu een beetje dat werk wat ik vroeger al voor ogen had haha. Ik doe nu administratief werk en ben coördinator. Ik heb m’n studie er ook wel op gekozen dus het past wel mooi in het straatje.

Wie is jouw voorbeeld of rolmodel?

Ik ben wel nuchter ingesteld. Ik kijk veel om me heen en haal daar m’n inspiratie vandaan. Ik kijk niet echt op tegen iemand.

Welke levensles zou jij aan iemand willen meegeven?

Altijd jezelf blijven. Doe dingen die jezelf wil doen en laat dat niet afhangen van anderen. Geloof in jezelf en dan kom je er wel.  Ik ben van de mavo naar havo gegaan en uiteindelijk heb ik nu een hbo-diploma op zak. Een zware periode en ook druk, maar ik heb me er wel volledig voor ingezet en dan haal je het. Dat zou ik iedereen willen meegeven, gewoon keihard voor gaan.

Wij zullen eens in de zoveel tijd een blog plaatsen over deze serie!