Heineken 0.0 IJskart Cup

05 juni 2019

De finale van de Heineken 0.0 IJskart Cup

DEN HAAG – Aankomende zaterdag 8 juni vindt bij De Uithof in samenwerking met Heineken 0.0 voor de eerste keer de Heineken 0.0 IJskart Cup plaats. Bezoekers hadden vanaf het begin van het ijskartseizoen tot en met zondag 26 mei de mogelijkheid om de tijd van Mr. Cool te verslaan. De 15 snelste rijders kwalificeerden zich automatisch voor de finale van de Heineken 0.0 IJskart Cup. De winnaar van deze Heineken 0.0 IJskart Cup wint twee tickets voor de Grand Prix in Spa – Francorchamps.

De finale van de Heineken 0.0 IJskart Cup

De finale zal op zaterdag 8 juni gereden worden tussen 12:00 en 13:00 uur. De 15 deelnemers racen meerdere heats tegen elkaar. Aan het eind wordt de gemiddelde tijd van elke racer bekeken en de winnaar daarvan gaat naar huis met twee weekendtickets voor de Grand Prix in Spa – Francorchamps. Geïnteresseerden mogen kosteloos op de tribune plaatsnemen om de race te volgen en deelnemers aan te moedigen.

Mr. Cool

Op 6 april 2019 stapte de snelste racer van De Uithof, Mr. Cool, in een ijskart. Op het circuit van De Uithof zette hij een tijd neer van 32.32 seconden. Aan het einde van zijn heat daagde hij alle toekomstige ijskarters uit om een betere tijd neer te zetten. De top 15 die dat voor elkaar kregen óf die het meest in de buurt kwamen van zijn tijd hebben een uitnodiging gekregen voor een laatste finale: de Heineken 0.0 IJskart Cup.

Over De Uithof

De Uithof in Den Haag, gestart in 1973 met een 400-meter schaatsbaan, is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste Sporttainment Center van Europa. In het sportcentrum kunnen bezoekers maar liefst 4000m2 aan sport- en spelactiviteiten beoefenen. Voorbeelden hiervan zijn het skiën, snowboarden, schaatsen, karten en lasergamen. Het brede aanbod activiteiten is afgestemd op vele doelgroepen en biedt sport en spel voor iedereen vanaf 4 jaar oud. De Uithof speelt daarmee een belangrijke rol in de sport- en spelbeleving van de inwoners van Den Haag en omgeving.