De Uithof en Cool Bear verlagen suikerconsumptie

18 december 2018

De Uithof ontvangt jaarlijks meer dan een half miljoen kinderen en neemt haar verantwoordelijkheid in het aanbieden en stimuleren van verantwoordere keuzes op het gebied van drinken. Sinds medio 2018 is De Uithof een samenwerking aangegaan met de suikervrije limonade fabrikant Cool Bear. De vruchtenlimonades van Cool Bear bevatten geen toegevoegde suikers, aspartaam of andere kunstmatige zoetstoffen en zijn enkel op natuurlijke basis gezoet.

De overstap naar Cool Bear en daarmee de verkoop van ongesuikerde limonades heeft vrijwel meteen al een positieve invloed gehad. Het suikerverbruik daalt aanzienlijk binnen de horecagelegenheden van de Uithof. “Door het exclusief aanbieden van Cool Bear tijdens onze kinderfeestjes en het plaatsen van gezonde producten op ooghoogte en gesuikerde dranken op lage plekken in de koelkast stimuleren we kinderen gezonde keuzes te maken.” aldus Richard Riep, Food & Beverage Manager bij De Uithof. Ook Cool Bear reageert enthousiast op de samenwerking. “De missie van Cool Bear is een 100% gezonde kindergeneratie, dit kunnen we niet alleen en hebben we sterke partners voor nodig zoals De Uithof, we zijn dan ook ontzettend dankbaar voor deze samenwerking.” laat Ana Santiago, Oprichter van Cool Bear in een reactie weten.

De Uithof is bewust bezig met de 3 P’s (People, Planet, Profit). Zo heeft De Uithof al 50 jaar geleden het natuurgebied ‘De Uithof’ aangelegd en hebben ze sinds 2017 maar liefst 8.150 zonnepanelen op hun dak liggen, waarmee ze een heel groot gedeelte van Den Haag Zuidwest van stroom voorzien. Daarnaast wordt het ijs van de ijsbaan herbruikt, zijn de karts volledig elektrisch en wordt er gebruik gemaakt van restwarmte om het pand te verwarmen.

De samenwerking met Cool Bear is een belangrijk onderdeel van de P van People.
Door het overstappen naar Cool Bear zal De Uithof de suikerconsumptie onder jonge bezoekers verminderen met bijna 500kg op jaarbasis.