..

26 oktober 2019 - 26 oktober 2019

ZATERDAG 26 OKTOBER STAAT DE 2DE WEDSTRIJD VOOR KPN MARATHON CUP OP HET PROGRAMMA. HIERBIJ STRIJDEN DE MANNEN EN VROUWEN VAN DE LANGE ADEM TEGEN ELKAAR VOOR DE UITHOF BOKAAL. KOM JIJ KIJKEN?

 

Juich mee op de tribune!

Kom zaterdag 26 oktober dus naar De Uithof ondanks dat het jeugdschaatsen niet doorgaat om onze clubgenoten aan te moedigen. De beloften starten om 17:45 uur, de dames om 19:15 en de Heren A om 20:30 uur. Entree is €8,- en voor kinderen t/m 15 jaar €3,-. De kaarten haal je aan de kassa van De Uithof.

 

KPN Marathon Cup

 

Goed om te weten…

  • In de Beloften divisie wordt er een wedstrijd verreden over 100 ronden.
  • Bij de Dames gaat de wedstrijd over 80 ronden.
  • En de Heren A rijden een wedstrijd over 125 ronden.

 

Bij marathonschaatsen gaat het erom wie er als eerste over de finish komt na een vaak slopende wedstrijd waar het aanvallen regent en verschillende ploegen het tegen elkaar opnemen.

Er worden bij alle wedstrijden hoge snelheden bereikt tot wel 50 kilometer per uur, en gemiddelde snelheden van zo’n 45km/h. Dit komt neer op gemiddeld rondjes van 31 seconden op de 400 meter baan, en dat voor 125 ronden achter elkaar.

Er zullen verschillende (wereld)toppers aan de start verschijnen zoals Irene Schouten, Jorrit Bergsma, Fransesca Lollobrigida, Gary Hekman, en wellicht doen Sven Kramer en Patrick Roest ook nog mee. Daarnaast is het deelnemers veld ook erg internationaal met deelnemers uit verschillende landen en continenten.

 

Tijdelijk gesloten i.v.m. Coronavirus

Rekening houdend met de richtlijnen van het RIVM, de veiligheid van onze bezoekers en personeel hebben wij besloten De Uithof tijdelijk te sluiten om zo de verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) tegen te gaan.

>> Lees meer over onze corona maatregelen