De schaatsbaan is vanaf 30 september weer geopend!

De schaatsbaan is vanaf 30 september weer geopend!

Afbeelding

Frame schaatsen bij De Uithof

Nadat Stichting het Gehandicapte Kind vorig seizoen de Samen Schaatsen Elfstedentoer opzette, is het vanaf komende winter mogelijk wekelijks te komen frame schaatsen in De Uithof. Maar wat houd dat precies is?!

Voor het frame schaatsen zijn er speciale schaatsframes ontwikkeld waardoor ook kinderen met een beperking het ijs op kunnen. Dit sporthulpmiddel lijkt op een runningframe (bekend van Frame Running), maar op de plek van de wielen zitten ijzers. Dankzij het schaatsframe met zitje kunnen de kinderen gemakkelijk zitten. Door af te zetten met hun voeten, waar spikes onder zitten, maken ze vaart. Dankzij het schaatsframe kunnen ook kinderen met een motorische beperking, beperkte energie of minder goede balans schaatsen en het échte schaatsgevoel ervaren zonder te vallen of erg vermoeid te raken.

Nadat Stichting het Gehandicapte Kind vorig jaar verschillende ijsbanen langs is gegaan voor de Samen Schaatsen Elfstedentoer. Werd er dit jaar een aanvraag gedaan welke ijsbanen het frame schaatsen aan willen bieden. Binnen de Uithof was er direct enthousiasme en we zijn aan de slag gegaan om de aanvraag te doen voor de schaatsframes voor het komende winterseizoen (2023-2024).

Met de frames zullen kinderen met een beperking de mogelijkheid krijgen om samen met leeftijdsgenoten mee te doen aan verschillende ijsactiviteiten binnen de Uithof. Waaronder:

– Schaatslessen
– Happy Kids
– Vrij schaatsen
– Mini Elfstedentocht

Op dit moment zijn we druk bezig het frame schaatsen verder vorm te geven binnen De Uithof en volgen de instructeurs een speciale opleiding om het frame schaatsen op te nemen binnen ons lesprogramma.

Ben je nu al enthousiast om dit seizoen mee te doen met de lessen of om vrij te komen schaatsen met een schaatsframe?! Stuur dan een mail naar jsuijker@deuithof.nl en dan zullen we jou op de hoogte houden wanneer er meer bekend is.