Hitteplan in Den Haag: Afkoelen bij De Uithof

25 juni 2019

Nederland kampt deze week met hoge temperaturen. Voor iedereen die niet van hitte houdt of de hoge temperaturen zat is, kan terecht bij De Uithof. Het Sporttainment Center is bij uitstek de plek om af te koelen. Mensen die niet willen schaatsen, skiën of snowboarden zijn welkom om gratis de koele ruimtes te bezoeken. Ouders met kinderen die dinsdagmiddag vrij zijn van school, kunnen hun kind langsbrengen voor een Tropenmiddag bij het Sport en Spelpaleis.

Afkoelen

Met een sneeuwbaan (-8 graden) en schaatsbaan (10 graden) is De Uithof de beste plek om af te koelen in periodes met hoge temperaturen. Gedurende de gehele zomer zijn deze banen geopend en te betreden tegen zomerprijzen. Voor mensen die niet willen schaatsen, skiën of snowboarden, maar wel willen afkoelen, kunnen van maandag 24 juni tot en met zondag 30 juni gratis de hal van de ijsbaan of de sneeuwbaan betreden.

Tropenrooster

Meerdere scholen in regio Den Haag hebben aangegeven een tropenrooster te hanteren. Voor de kinderen die niet op school terecht kunnen, organiseert De Uithof een Tropenmiddag bij het Sport en Spel Paleis. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud kunnen dinsdag 25 juni vanaf 12:30 uur terecht bij de dertig verschillende luchtkussens, speltoestellen en (water)attracties. Diverse begeleiders letten op de veiligheid van de kinderen. Kinderen kunnen gebracht worden voor deze Tropenmiddag voor 10,50 euro, inclusief een ijsje. Meer informatie over de Tropenmiddag is te vinden bij de evenementen op de website van De Uithof.

Over De Uithof

De Uithof in Den Haag, gestart in 1973 met een 400-meter schaatsbaan, is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste Sporttainment Center van Europa. In het sportcentrum kunnen bezoekers maar liefst 4000m2 aan sport- en spelactiviteiten beoefenen. Voorbeelden hiervan zijn het skiën, schaatsen, karten, lasergamen en het Sport en Spel Paleis. Het brede aanbod activiteiten is afgestemd op vele doelgroepen en biedt sport en spel voor iedereen vanaf 4 jaar oud. De Uithof speelt daarmee een belangrijke rol in de sport- en spelbeleving van de inwoners van Den Haag en omgeving.