Schoolschaatsen

SCHOOLSCHAATSEN BIJ DE UITHOF IS EEN LEUKE MANIER OM IN AANRAKING TE KOMEN MET DE SCHAATSSPORT! SAMEN MET EEN GECERTIFICEERDE INSTRUCTEUR KUNNEN DE LEERLINGEN ERVAREN HOE HET MET HUN SCHAATSTALENT GESTELD IS. AAN HET EINDE VAN EEN SCHAATSLES SCHAATSEN DE LEERLINGEN MET GEMAK DE HELE 400 METER SCHAATSBAAN ROND.

 

Als je aan typische Nederlandse sporten denkt, wat komt er dan in je op? Fietsen, zwemmen en… schaatsen natuurlijk! Nederlandse schaatsers behoren al jaren tot de wereldtop en daar beleven miljoenen mensen weer kijkplezier aan. Jammer genoeg blijft het vaak bij kijkplezier, want natuurijs komt steeds minder vaak voor. Hierdoor wordt er natuurlijk ook minder geschaatst. Veel leerlingen leren daarom nooit te schaatsen. Om de schaatscultuur in leven te houden, is het aan te moedigen dat leerlingen op jonge leeftijd het ijs op gaan en spelenderwijs leren schaatsen.

 

IJSPLEZIER SPECIAAL VOOR BASISSCHOLEN
Voor scholen | De Uithof

Om de jongste leerlingen de beste ijsbeleving te geven, hebben wij sinds 2019 iets nieuws: ijsplezier! Bij ijsplezier kunnen 60 leerlingen spelenderwijs leren schaatsen op de Funrink (30x 60 m), maar ook meedoen aan drie leuke schaatsspelletjes.

Reserveren / meer informatie

 

 

Alles voor leerlingen | De UithofVRIJ SCHAATSEN & LEREN SCHAATSEN SPECIAAL VOOR MIDDELBARE SCHOLEN

Middelbare scholieren kunnen bij ons hun schaatsvaardigheden weer oefenen en verbeteren met een middagje schaatsen op onze 400-meterbaan en Funrink. Biedt jouw school gymlessen aan op andere locaties, zoals op tennis- en golfbanen? De Uithof biedt ook schaatslessen aan voor groepen scholieren. Onze instructeurs van Schaatsschool De Uithof verzorgen leuke en leerzame schaatslessen.

Reserveren / meer informatie

 

 

EEN MIDDAGJE SCHAATSEN VOOR DE BUITENSCHOOLSE OPVANG (BSO)

Ben je werkzaam bij een BSO en voor de leerlingen op zoek naar een leuke buitenschoolse activiteit? Ook voor de buitenschoolse opvang in de omgeving van Den Haag hebben wij speciale gereduceerde prijzen, zodat alle kinderen in Den Haag kennis kunnen maken met deze bijzonder leuke sport. Kinderen die met de BSO komen schaatsen betalen maar € 4,75 p.p. (excl. schaatshuur & mogelijk vanaf minimaal 10 kinderen).

Reserveren / meer informatie

 

 

SCHAATSEN HUREN

Leerlingen mogen natuurlijk eigen schaatsen meenemen en gebruiken op onze schaatsbaan. Mochten zij zelf geen schaatsen tot hun beschikking hebben, dan kunnen deze gehuurd worden bij Oomssport.

Dankzij de grote schaatsverhuur vloot, de grote aantallen en de verschillende typen schaatsen kan Oomssport niet alleen de individuele schaatser helpen, maar ook grote groepen schaatsers; bijvoorbeeld de scholen. Oomssport heeft schaatsen van maat 27 t/m 50. Tevens biedt Oomssport de mogelijkheid om een helm voor kinderen en volwassenen erbij te huren.

Als je bij Oomssport schaatsen huurt, willen we graag dat je alleen op de rubber matten loopt. Loop je niet op deze matten, dan kan het zijn dat de schaatsen hierdoor bot worden.

Meer informatie & openingstijden Oomssport