Weissensee
Elfstedentocht

De alternatieve Elfstedentocht

 

Wil je ook goed voorbereid de alternatieve Elfstedentocht op de Oostenrijkse Weissensee rijden? Wij stomen je in 15 lessen klaar, zodat jij optimaal kunt presteren op natuurijs. De nadruk tijdens deze cursus zal dan ook liggen op het fysieke aspect. Je ontvangt een gedegen weekschema met trainingen, waarin de vaste trainingen, duurtrainingen en loop- en fietstrainingen aan bod komen.

Het is natuurlijk niet verplicht om het natuurijs van de Weissensee te bezoeken. De cursus is ook perfect geschikt voor het opbouwen van conditie voor andere lange tochten, bijvoorbeeld in Zweden of misschien wel de echte Elfstedentocht over de Friese wateren! Met het trainingsschema en de ijstrainingen werk je aan jouw conditie om het schaatsen tijdens een lange tocht goed vol te houden.

De lessen starten begin oktober en duren tot en met de Weissensee (m.u.v. de week tussen kerst en oud en nieuw). Wanneer je de Weissensee hebt gereden dan volgen er nog 5 lessen om de techniek weer op te pakken.

 

Lesmomenten Weissensee-cursus

Let op: swipe om de tijden tot en met 21.45 uur te bekijken.

10:30 – 11:20 20:05 – 20:55
Woensdag
Vrijdag

 

5 lessen After Weissensee

Zodra de schaatstochten op de Weissensee geweest zijn kun je nog 5 lessen bij ons komen schaatsen om de techniek op de 400-meterbaan weer op te pakken. Zonder dat je moet opletten op scheuren in het ijs. Tijdens deze 5 lessen wordt er aandacht besteed aan het opnieuw oppakken van de techniek op kunstijs.

T.z.t. maken wij het After Weissensee programma bekend.

Tarieven

  • 15 lessen €220,- (exclusief 5 lessen ‘After Weissensee’)
  • 20 lessen €285,- (inclusief 5 lessen ‘After Weissensee’)

Let op: als je voor 15 lessen kiest is het wel mogelijk om de After Weissensee later voor €80,- bij te boeken

Diverse activiteiten binnen De Uithof zijn weer geopend!

Benieuwd of jouw favoriete activiteit alweer toegankelijk is?
Bekijk dan de openingsdata via onze website!

Meer informatie over de seizoensopening >>