Weissensee
Elfstedentocht

De alternatieve Elfstedentocht

 

Wil je ook goed voorbereid de alternatieve Elfstedentocht op de Oostenrijkse Weissensee rijden? Wij stomen je in 15 lessen klaar, zodat jij optimaal kunt presteren op natuurijs. De nadruk tijdens deze cursus zal dan ook liggen op het fysieke aspect. Je ontvangt een gedegen weekschema met trainingen, waarin de vaste trainingen, duurtrainingen en loop- en fietstrainingen aan bod komen.

Het is natuurlijk niet verplicht om het natuurijs van de Weissensee te bezoeken. De cursus is ook perfect geschikt voor het opbouwen van conditie voor andere lange tochten, bijvoorbeeld in Zweden of misschien wel de echte Elfstedentocht over de Friese wateren! Met het trainingsschema en de ijstrainingen werk je aan jouw conditie om het schaatsen tijdens een lange tocht goed vol te houden.

De lessen starten begin oktober en duren tot en met de Weissensee (m.u.v. de week tussen kerst en oud en nieuw). Wanneer je de Weissensee hebt gereden dan volgen er nog 5 lessen om de techniek weer op te pakken.

 

Lesmomenten Weissensee-cursus

Let op: swipe om de tijden tot en met 22.40 uur te bekijken.

10:30 – 11:20 21:30 – 22:40
Woensdag
Vrijdag

 

5 lessen After Weissensee

Zodra de schaatstochten op de Weissensee geweest zijn kun je nog 5 lessen bij ons komen schaatsen om de techniek op de 400-meterbaan weer op te pakken. Zonder dat je moet opletten op scheuren in het ijs. Tijdens deze 5 lessen wordt er aandacht besteed aan het opnieuw oppakken van de techniek op kunstijs.

T.z.t. maken wij het After Weissensee programma bekend.

Tarieven

  • 15 lessen woensdag 20:00 – 21:10 uur of 21:30 – 22:40 uur €230,- (exclusief 5 lessen ‘After Weissensee’)
  • 15 lessen vrijdag 10:30 – 11:20 uur €220,- (exclusief 5 lessen ‘After Weissensee’)
  • 20 lessen woensdag 20:00 – 21:10 uur of 21:30 – 22:40 uur €295,- (inclusief 5 lessen ‘After Weissensee’)
  • 20 lessen vrijdag 10:30 – 11:20 uur €285,- (inclusief 5 lessen ‘After Weissensee’)

Let op: als je voor 15 lessen kiest is het wel mogelijk om de After Weissensee later voor €80,- bij te boeken

Blijf in beweging, ook ten tijde van Corona!

Beste Uithof sporters,

Hadden wij een vooruitziende blik, toen wij onze Burgemeester Jan van Zaanen op 18 september een mailbericht stuurde? Je zou het haast wel denken. Kort en goed hebben wij steeds gezegd dat wij met z’n allen het sporten op De Uithof mogelijk moeten maken en houden. Dat lukt met alle genomen maatregelen prima als wij ons allemaal aan de regels houden! Na de persconferentie van 28-9-2020, gaat de gemeente Den Haag werken aan de vormgeving van de noodverordening. Dat zal ongeveer een week in beslag nemen. Daarna zullen wij met de gemeente in overleg treden hoe en wat er meer of minder mag of moet. Na het overleg van vandaag met de gemeente, is de verwachting dat al onze genomen maatregelen zullen blijven gelden en dat het sporten op zich onze te reserveren aantallen toelaat. Publiek zal niet toegestaan worden. Na drie weken gaat er weer nader gekeken worden naar de volgende afspraken.

Wij wensen u een gezond en sportief sportseizoen toe!

Klik op afbeelding om het mailbericht aan onze Burgemeester Jan van Zaanen te lezen;