De Big Airbag is terug. En wacht, er is nog meer nieuws! Ontdek het hier ⋙

De Big Airbag is terug. En wacht, er is nog meer nieuws! Ontdek het hier ⋙

Afbeelding

Ski-/Snowboardinstructeur 3

Lesgeven in het buitenland?

Tijdens de ski-/snowboardinstructeur 3 opleiding leer je hoe je (licht) gevorderde groepen moet lesgeven als ze een week op vakantie zijn in de Alpen en worden er véél meters gemaakt, waarbij het technisch beter leren skiën/snowboarden centraal staan. De opleiding wordt gegeven door opleiders van de NSkiV. Je krijgt instructie in o.a. eigen vaardigheid, lesgeven en theorie. Daarnaast leer je hoe je lessen kunt opbouwen d.m.v. thema’s en krijg je informatie over sneeuw & lawinekunde en materiaalonderhoud. In de bergen goed, vlot en veilig organiseren is nog een hele kunst en verantwoordelijkheid.

Afbeelding

Wat houdt de cursus in?

De cursus start in Nederland, met aansluitend een week in de bergen. Op de sneeuwbaan van De Uithof wordt de opleiding verspreid gegeven over twee zaterdagen en twee woensdagavonden. De week in de bergen zal plaats vinden in Söll – Wilder Kaiser, Oostenrijk. De sneeuwweek wordt afgesloten met een eindtoetsing van vier PVB’s: eigen vaardigheid, lesgeven, theorie en portfolio beoordeling (KSS 3.1 & 3.3 & 3.4 & 3.5). Indien je alle vier de onderdelen goed hebt afgesloten, ontvang je jouw diploma ski-/snowboardinstructeur 3 (NSkiV erkend). Je dient in het bezit te zijn van het diploma ski-/snowboardinstructeur 2 of een gelijkwaardig certificaat.

Afbeelding

data & Tijden

De nieuwe data worden bekend gemaakt vanaf het winterseizoen 2022/2023. Houd onze website in de gaten voor meer informatie!

Datum Tijd
n.b.t. n.t.b.

Wat bieden wij?

 • Een erkend diploma.

 • 11 dagen opleiding, inclusief examen.

 • Cursusmateriaal en online leeromgeving.

 • Persoonlijke (video)analyses.

Met een diploma mag je:

 • Lesgeven aan (licht) gevorderde skiërs/snowboarders in de Alpen.

 • Starten aan de NSkiV ski-/snowboardinstructeur 4 opleiding.

 • Lesgeven en begeleiden tijdens wintersportreizen in het buitenland.

 • Lesgeven aan (licht) gevorderde skiërs/snowboarders op Nederlandse (sneeuw)banen.

 • Assisteren van de hoogst opgeleide leraren tijdens o.a. lerarentrainingen en expert-lessen.

Aanmelden

Gratis Opleiding bij het voldoen van 150 lesuren bij De Uithof. Als je de opleiding zelf vergoed zullen de kosten €389,- bedragen. Meld je hieronder aan en dan nemen wij vanzelf contact met je op.

Aanmeldformulier ski-/snowboardinstructeur 3

  U dient akkoord te gaan met onze algemene voorwaarden