Terugblik laatste weken
schaatsseizoen 2018-2019

25 april 2019

Het is alweer even geleden dat we voor het laatst op het ijs stonden. Inmiddels wordt de schaatsbaan alweer enkele weken fanatiek gebruikt voor het ijskarten. Waar je normaal pootje over gaat, wordt nu door de bochten gedrift. Laten we nog even terugblikken op de laatste weken van het prachtige schaatsseizoen. Met enkele mooie evenementen hebben we het schaatsseizoen op een goede wijze afgerond. Denk aan de IJsdaging voor het Rode Kruis, de Schaats Vierdaagse, de Mini Elfstedentocht en het Schaatsschool Kampioenschap.

 

De IJsdaging

Ten eerste de IJsdaging op zondag 17 maart, een nieuw evenement in De Uithof, waarbij er geld is opgehaald voor het Rode Kruis. In totaal deden er meer dan 350 kinderen mee die geld hebben ingezameld voor veilige scholen in verre landen. Dit deden ze door zoveel mogelijk rondes te schaatsen en samen hebben zij meer dan 15.000 euro (!!) opgehaald.

De dag werd gekleurd door optredens van tienerband Fource, Twice en dweilorkest de Utlopers. Fans van Fource konden kans maken op een meet-en-greet met hun helden door zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel.

De aftermovie van het evenement is te zien op: https://www.youtube.com/watch?v=RJub-j_8XXs

 

 

 

Mini Elfstedentocht De Uithof 2019 (4)

De Mini Elfstedentocht

Al velen schaatsseizoenen wordt voor alle jonge schaatsers die wekelijks les hebben in De Uithof het schaatsjaar afgesloten met de Mini Elfstedentocht. Een fantastisch evenement met elk jaar meer dan 1500 schaatsers. Deelnemers worden uitgedaagd om over een parcours van 1 kilometer te klunen, links- en rechtsom te rijden, onder of over bruggen heen te gaan en elke ronde een stempel te halen. Tussendoor is er voor alle kinderen koek en zopie geregeld en ontvangt ieder kind na afloop een Elfstedenkruisje!

Voor een sfeerimpressie van of een terugblik op de Mini Elfstedentocht van 23 maart 2019, zie de foto’s op: https://staging.deuithof.nl/mini-elfstedentocht/

 

 

 

Het Schaatsschool Kampioenschap

Op 24 maart werd voor de tweede keer het Schaatsschool Kampioenschap verreden. Meerdere groepen kijken er al sinds het begin van het seizoen naar uit. Iedereen was erop gebrand voor het eerst een persoonlijk record (PR) te rijden, of juist het PR dat vorig seizoen is neergezet te verbeteren. Er werd goed gestreden op het ijs. Nadat iedereen zijn twee afstanden had gereden, volgde de uitreiking voor een volle tribune.

De prijswinnaars, en dus Schaatsschool Kampioenen, van 2018-2019:

Jongens t/m 12 jaar Meisjes t/m 12 jaar
1ste Gijs Stuurman Demi Broch
2de Paul van Duivenboode Mirthe Wijnakker
3de Timo Kouwenhoven Loreelia Kuusik-Dijkstra

 

Heren Dames
1ste Jurgo Touw Maaike van Zijl
2de Remko Smit Eline Beemsterboer
3de Leo van Geest Marijke Lagerwerf

 

Nogmaals iedereen gefeliciteerd met zijn/haar persoonlijke records en tot het volgende Schaatsschool Kampioenschap!

 

 

Schaats Vierdaagse 2019 | De Uithof

Schaats Vierdaagse

In de allerlaatste week van het schaatsseizoen stond de Schaats Vierdaagse op het programma. Dit evenement is voor alle soorten schaatsers. Deelnemers schaatsten vier dagen achter elkaar 2, 4, 8, 16 of 50(!) kilometer. Op de stempelkaart werd dagelijks afgevinkt dat iemand het gekozen aantal rondes heeft gereden. Na vier dagen, en voor sommige deelnemers maar liefst 500 (!) ronden verder, ontving iedereen een welverdiende medaille.

Uit de evaluatie bleek dat de eerste editie van de Schaats Vierdaagse goed is ontvangen. Volgend jaar zullen we de Schaats Vierdaagse wederom organiseren aan het einde van het schaatsseizoen. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

 

 

Schaatsseizoen 2019-2020

Het schaatsseizoen is nog maar net afgelopen of we kijken alweer uit naar het nieuwe seizoen. De 400-meterbaan zal weer geopend zijn vanaf zaterdag 5 oktober 2019. Maar niet getreurd: tot die tijd kan er geschaatst worden op ons zomerijs in de ijshockeyhal. Hier ben je ook welkom op noren en Schaatsschool De Uithof biedt in de zomer ook gewoon (schaats)cursussen aan (zie hier). Voor openingstijden van het zomerijs zie: https://staging.deuithof.nl/schaatsen/zomerijs-schaatsen/.

Diverse activiteiten binnen De Uithof zijn weer geopend!

Benieuwd of jouw favoriete activiteit alweer toegankelijk is?
Bekijk dan de openingsdata via onze website!

Meer informatie over de seizoensopening >>