De Big Airbag is terug. En wacht, er is nog meer nieuws! Ontdek het hier ⋙

De Big Airbag is terug. En wacht, er is nog meer nieuws! Ontdek het hier ⋙

Afbeelding

Corona proof karten

Al langere tijd wordt UV-C straling, met name in ziekenhuizen, gebruikt om bacteriën en virussen te doden. Met de komst van het corona virus krijgen gezondheid en veiligheid steeds meer prioriteit, zo ook in sportcentrum De Uithof in Den Haag. Zo ontstond het idee om samen met The Grid – Racing een innovatieve oplossing te bedenken om de gezondheid van bezoekers te kunnen waarborgen: een UV-C desinfectie unit.

De gezondheid en veiligheid van bezoekers en personeel staan bij De Uithof voorop. Door middel van looproutes, desinfectie punten en de verplichting om vooraf te reserveren, worden risico’s al zoveel mogelijk vermeden. Op de kartbaan zat de uitdaging met name in het desinfecteren van de materialen, zoals de helmen. Een balaclava en handschoenen zijn verplicht, maar de helmen worden van persoon op persoon doorgegeven. Met dit vraagstuk heeft kartbaanmanager Bas van Kuppeveld contact gezocht met The Grid – Racing. Hier is een mooie samenwerking met UV Smart uit Delft uitgekomen.

UV Smart maakt de technologie van UV-C straling inzetbaar voor gevalideerde desinfectie van medische instrumenten en apparatuur. Speciaal voor De Uithof heeft het bedrijf een speciale UV-C desinfectie unit ontwikkeld, die ervoor zorgt dat alle virussen en bacteriën op helmen en nekkragen binnen 3 minuten onschadelijk gemaakt worden. Een bekende technologie, maar uniek voor kartbanen in Nederland. Daarmee is de kartbaan van De Uithof de eerste kartbaan in Nederland die op deze manier inspeelt op de huidige risico’s.

Door onderzoekbureau Eurofins is ook daadwerkelijk vastgesteld dat UV-C licht het corona virus succesvol vernietigt op voorwerpen. De desinfectie unit is dan ook een waardevolle investering voor De Uithof. Directeur Eugene de la Croix: “We zijn er trots op dat wij als eerste kartbaan in Nederland UV-C straling inzetten om materialen te desinfecteren. Wij hopen dat we andere kartbanen kunnen inspireren om te kiezen voor deze oplossing. Wij doen er alles aan om onze activiteiten veilig te kunnen voortzetten, zodat mensen ook in deze tijd plezier kunnen beleven bij De Uithof.”

The Grid – Racing hoopt meer kartbanen te overtuigen van de werking van UV-C licht op (sport)materialen: “The Grid – Racing bedient de coureur, zowel op als naast de grid. Met ‘The Halo’, de UV-C desinfectie unit voor helmen, willen wij bijdragen aan een veiligere omgeving voor coureurs.”

Bekijk alle coronamaatregelen