Schaatsen

DE HISTORISCHE SCHAATSBAAN VAN DE UITHOF BESTAAT BIJNA 50 JAAR JAAR. DE IJSBAAN WAAR KAMPIOENEN ALS BEN VAN DEN BURG, BART VELDKAMP, JAC ORIE EN KJELD NUIS HUN RONDJES REDEN. SCHAATSBAAN DE UITHOF IS DE PERFECTE PLEK VOOR EEN MIDDAGJE SCHAATSEN, MAAR OOK VOOR HET VOLGEN VAN EEN CURSUS OF EEN BEDRIJFSUITJE. WAT GA JIJ DOEN OP DE IJSBAAN?

 

Recreatief schaatsen

Schaatsbaan De Uithof is dé plek voor een cool uitje. Met een 400-meterbaan en funrink is er genoeg ruimte om rond te schaatsen over het ijs. Voor de jongsten (of oudere beginnelingen) staan op de funrink een aantal schaatshulpjes in de vorm van zeehonden en pinguins. Op de 400-meterbaan is aan de rechterkant van de baan ruimte om te oefenen of al pratend rondjes te schaatsen. Aan de linkerkanten glijden de snellere schaatsers je voorbij.

Welke schaatser je ook bent, wie zien je graag bij Schaatsbaan De Uithof!

De 400-meterbaan (inclusief Funrink) zal zoals gebruikelijk weer openen aan het begin van het schaatsseizoen. Vanaf donderdag 1 oktober zijn jullie welkom om het nieuwe ijs te testen! De overdekte schaatsbaan zal op zaterdag 12 september openen voor verenigingen en verhuur. Bezoek deze pagina voor meer informatie.

Koop je ticket(s) Openingstijden

 

Praktische informatie schaatsbaan

 • Je reserveert een plek in een tijdsblok. Een kwartier voor aanvang van het tijdsblok kun je de baan betreden.
 • Schaatsen kun je huren of kopen bij Oomssport (bij de ingang van de Uithof).
 • Lockers zijn beschikbaar langs de baan voor 1 euro.
 • Funrink is vaak toegankelijk tijdens het vrij schaatsen, maar kan (deels) verhuurd zijn.
 • Handschoenen zijn verplicht.
 • Op de ijsbaan is de temperatuur ongeveer gelijk aan de buitentemperatuur. Het is verstandig om je op deze temperatuur te kleden.
 • Verlaat na afloop van het tijdsblok z.s.m. de baan via een van de twee uitgangen.

CORONA MAATREGELEN SCHAATSBAAN:

 • Let op: de ingang van de schaatsbaan is tijdelijk verhuisd naar de linker (oude) entree van De Uithof. Dit geldt voor zowel de bezoekers van de 400-meterbaan als de ijshockeybaan
 • Onze kleedruimtes zijn tijdelijk gesloten. Wij willen je daarom vragen om je vooraf om te kleden, zodat je langs de baan alleen je schaatsen hoeft aan te doen
 • Op de baan kun je zorgeloos schaatsen. Op de plekken buiten de schaatsbaan willen we je vragen om onze corona maatregelen op te volgen en 1,5 meter afstand te houden van overige bezoekers

Veelgestelde vragen:

 • Wat als ik niet kan komen schaatsen (lessen of entreeticket) vanwege Corona?
  Als er niet geschaatst kan worden vanwege Corona, worden lessen of entreetickets doorgeboekt naar een later moment.
 • Kan ik tussendoor de schaatsbaan verlaten?
  Je mag tussendoor de baan verlaten, maar je mag alleen in het afgesproken tijdsblok terug de baan op. Dan dien je een doorloopkaartje op te halen bij de infobalie.
 • Is er een mogelijkheid om mij om te kleden?
  De kleedkamers zijn gesloten. We raden dus aan om omgekleed naar De Uithof toe te komen.
 • Kan ik na de les blijven schaatsen op de baan?
  Dat kan alleen binnen het gereserveerde tijdsblok.
 • Welke Corona-maatregelen gelden er op de schaatsbaan?
  Naast de schaatsbaan dien je 1,5 meter afstand te houden. Op de schaatsbaan kun je vrij schaatsen, zolang je in beweging blijft.

 

Schaatsschool De Uithof

Voor elke leeftijd en elk niveau is er een cursus.

Schaatsbaan De Uithof heeft een eigen Schaatsschool. De gezellige en professionele schaatsinstructeurs leren je een uitstekende schaatsbasis en als je het schaatsen goed genoeg onder de knie hebt, kun je ook doorstromen naar een van de schaatsverenigingen in De Uithof.

IJSHOCKEY BAAN

Voor ijshockey, schaatslessen, groepsuitjes en zomerijs.

Naast de 400-meterbaan en de funrink heeft De Uithof ook nog een ijshockeyhal. Tijdens het ijshockeyseizoen wordt hier bijna elke vrijdag een ijshockeywedstrijd gespeeld. Verder wordt deze hal gebruikt voor schaatslessen, schoolschaatsen, kunstschaatsen, shorttrack en bedrijfsuitjes zoals Curling. Wanneer de 400-meterbaan en funrink sluiten (eind maart), kan er van april t/m september geschaatst worden op het zogeheten zomerijs van de ijshockeybaan.

De leukste groepsuitjes

De leukste groepsuitjes doe je op het ijs!

Momenteel het populairste (bedrijfs)uitje bij De Uithof is de Curling Clinic. En dat vinden we niet gek! Het is een laagdrempelige sport, het ziet er hilarisch uit, maar je wordt er bloedfanatiek van! Op een mooie gedeelde tweede plek staan de (Oudhollandse) Ice Games en de IJshockey Clinic. De Ice Games is een aanrader voor een Kinderfeestje.

 

Schoolschaatsen

Met de klas naar de schaatsbaan!

Weet je nog.. toen we regelmatig het natuurijs op konden? Helaas wordt dat steeds minder. Hierdoor komen kinderen steeds minder in aanraking met ijs en de sport schaatsen. Juist daarom is het zo belangrijk om met kunstijsbanen de Oudhollandse sport over te dragen aan de kinderen.

Stichting Schaatsbelangen

De stichting staat voor kansgelijkheid en ondersteunt schaatsers en schoolschaatsers.

Wil je ijshockeyen, kunstrijden, langebaanschaatsen of shorttracken, maar ontbreken financiële middelen? Dan ben je bij Stichting Schaatsbelangen aan het juiste adres.

Zichtbaar zijn in Den Haag?

Wil je zichtbaar zijn met jouw bedrijf? Bekijk dan de mogelijkheden bij De Uithof!

Met een promotieplek bij de schaatsbaan van De Uithof bereik je een brede doelgroep. Met een promotieplek bij de 400-meterbaan kun je denken aan een groot doek langs de schaatsbaan, ijskartbaan en Sport & Spelpaleis. Ook kun je kiezen voor een sticker op de ijsmachine waarmee je ook zichtbaar bent tijdens ijshockeywedstrijden.

RESERVEER ALVAST JOUW UITHOF ACTIVITEIT!

Sinds 1 september zijn onze deuren weer geopend! Vanaf dan gaan de activiteiten van de sneeuwbaan en e-kart & games weer van start. Ook ons Grand Café is vanaf dan weer toegankelijk voor bezoekers. Nieuw dit seizoen is dat je voorafgaand aan jouw bezoek dient te reserveren voor jouw activiteit of voor een plekje in onze horeca. Goed nieuws, je kunt nu alvast jouw tickets kopen via de website!

Meer informatie over de seizoensopening >>