Schaatsen

DE HISTORISCHE SCHAATSBAAN VAN DE UITHOF BESTAAT BIJNA 50 JAAR. OP ONZE IJSBAAN REDEN KAMPIOENEN ALS BEN VAN DEN BURG, BART VELDKAMP, JAC ORIE EN KJELD NUIS HUN RONDJES. SCHAATSBAAN DE UITHOF IS DE PERFECTE PLEK VOOR EEN LEUKE ACTIVITEIT. VAN EEN MIDDAGJE SCHAATSEN TOT HET VOLGEN VAN EEN CURSUS OF EEN BEDRIJFSUITJE. WELKE ACTIVITEIT GA JIJ DOEN OP ONZE IJSBAAN?

Let op! De schaatsbaan is momenteel gesloten. In oktober 2021 openen we onze deuren weer. Tot dan!

Recreatief schaatsen

Schaatsbaan De Uithof is dé plek voor een coole activiteit. Met een 400-meterbaan en funrink is er genoeg ruimte om rond te schaatsen over het ijs. Voor de jongsten (of oudere beginnelingen) staan op de funrink een aantal schaatshulpjes in de vorm van zeehonden en pinguins. Op de 400-meterbaan is aan de rechterkant van de baan ruimte om schaatsen te oefenen of al pratend rondjes te schaatsen. Aan de linkerkanten glijden de snellere schaatsers je voorbij. Geniet nog tot 26 maart van de 400- meterbaan en funrink!

Welke schaatser je ook bent, wie zien je graag bij Schaatsbaan De Uithof!

Koop je ticket(s) Openingstijden

CORONAMAATREGELEN:

 • Het schaatsen in treintjes is verboden!
 • Volg de looproutes om de baan te betreden.
 • Houd 1,5 meter afstand, zowel naast als op de baan.
 • Vooraf reserveren is verplicht. Reserveer voor je komst alvast online een tijdsblok en koop alvast jouw tickets. Een kwartier voor aanvang van het tijdsblok kun je de baan betreden.
 • Er is geen publiek toegestaan langs de baan. Je mag als begeleider helpen om de schaatsen aan en uit te doen, wij  verzoeken je om hierna direct de baan te verlaten.
 • De kleedruimtes zijn tijdelijk gesloten. Wij willen je daarom vragen om je vooraf om te kleden, zodat je langs de baan alleen je schaatsen hoeft aan te doen.
 • Het is niet toegestaan om al schaatsend je neus te snuiten op de baan. Gebruik hiervoor papieren zakdoekjes en deponeer deze in de prullenbak.
 • Verlaat na afloop van het tijdsblok z.s.m. de baan via een van de twee uitgangen.

Praktische informatie

 • Let op: de ingang van de schaatsbaan is tijdelijk verhuisd naar de linker (oude) entree van De Uithof. Dit geldt voor zowel de bezoekers van de 400-meterbaan als de ijshockeybaan.
 • Schaatsen kun je huren of kopen bij Oomssport (bij de ingang van de Uithof). Zorg dat je minimaal een half uur voor aanvang van je tijdsblok aanwezig bent om je schaatsen te huren.
 • Lockers zijn beschikbaar langs de baan voor 1 euro.
 • De Funrink is vaak toegankelijk tijdens het vrij schaatsen, maar kan (deels) verhuurd zijn voor een andere activiteit.
 • Handschoenen zijn verplicht.
 • Op de ijsbaan is de temperatuur ongeveer gelijk aan de buitentemperatuur. Het is verstandig om je op deze temperatuur te kleden als je gaat schaatsen.

Veel gestelde vragen:

Wat als ik niet kan komen schaatsen?

Als je niet kan komen schaatsen dan dien je je minimaal 24 uur voor je reservering af te melden voor deze activiteit via tickets@deuithof.nl. Vermeld hierbij het ordernummer van je reservering. Wij zullen je reservering dan verplaatsen naar een later moment. Let op: wij verplaatsen de activiteit op basis van beschikbaarheid zolang het binnen het seizoen van De Uithof valt dat eindigt op 28 maart 2021. Het is niet mogelijk om je reservering te verplaatsen naar het volgende schaatsseizoen. Mocht je niet kunnen op een van de andere dagen dan geven wij helaas geen geld retour.

Is de schaatsverhuur nog geopend?

Het is nog steeds mogelijk om schaatsen te huren via Oomssport. De uitgifte van de schaatsverhuur bevindt zich rechts van de schaatsentree in De Uithof.

Mag ik als ouder/begeleider blijven kijken langs de baan als de kinderen aan het schaatsen zijn?

Helaas is het gezien de huidige RIVM-maatregelen niet toegestaan om publiek toe te laten bij sportlocaties. Hierdoor is het niet mogelijk om de baan te betreden als je niet gaat schaatsen. Gezien onze horeca ook gesloten is, willen wij je vragen om te wachten buiten het pand

Kan ik tussendoor de schaatsbaan verlaten?

Je mag tussendoor de baan verlaten, maar je mag alleen in het afgesproken tijdsblok terug de baan op. Dan dien je een doorloopkaartje op te halen bij de infobalie.

Is er een mogelijkheid om mij om te kleden?

De kleedkamers zijn gesloten. We raden dus aan om omgekleed naar De Uithof toe te komen.

Wat gebeurt er als mijn les komt te vervallen?

Alle cursisten van Schaatsschool De Uithof ontvangen van ons een bericht met de laatste informatie. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op!

De ijsbanen

1. Langebaanschaatsen

Funrink De Uithof

Onze 400-meterbaan is een van de oudste kunstijsbanen van Nederland en zeker niet de minste! 2 januari 1973 werd de kunstijsbaan officieel geopend. In 1989 werd een overkapping gebouwd, waardoor de baan semi-overdekt werd. Inmiddels verwelkomen we jaarlijks duizenden schaatsers bij deze activiteit en zowaar Kjeld Nuis van schaatsploeg Team Reggeborgh is begonnen met schaatsen op onze 400-meterbaan. Schaatsbaan De Uithof is van oktober tot april geopend.

Koop hier je tickets!

 

Funrink De Uithof2. Funrink

Op het middenterrein van de 400-meter baan ligt de overdekte funrink van 30 x 60 meter, een activiteit voor jong en oud. De funrink kan je gemakkelijk via de loopbrug bereiken. Op de funrink hoef je geen rekening te houden met schaatsen in de verplichte rijrichting. De funrink is van oktober tot april geopend.

* Beschikbaarheid van de funrink is te allen tijde onder voorbehoud. De funrink kan bijvoorbeeld (deels) verhuurd zijn voor een andere activiteit, zoals curling clinics of ijshockeytrainingen.

Koop hier je tickets!

 

3. IJshockeyhalIcehockeybaan | Kunstschaatsen | De Uithof

Daarnaast is een aparte ijshockeybaan aanwezig. Deze baan is onder meer geschikt voor beginnende schaatsers, schoolschaatsen, ijshockey, kunstschaatsen, shorttrack en de activiteit curling. De ijshockeyhal is jaarrond geopend voor deze disciplines. De baan is alleen geopend voor recreatief schaatsen van april t/m september.

Lees meer over het zomerijs

Schaatsschool De Uithof

Voor elke leeftijd en elk niveau is er een cursus.

Schaatsbaan De Uithof heeft een eigen Schaatsschool. De gezellige en professionele schaatsinstructeurs leren je een uitstekende schaatsbasis en als je het schaatsen goed genoeg onder de knie hebt, kun je ook doorstromen naar een van de schaatsverenigingen in De Uithof.

IJSHOCKEY BAAN

Voor activiteiten als ijshockey, schaatslessen, groepsuitjes en zomerijs.

Naast de 400-meterbaan en de funrink heeft De Uithof ook nog een ijshockeyhal. Tijdens het ijshockeyseizoen wordt hier bijna elke vrijdag een ijshockeywedstrijd gespeeld. Verder wordt deze hal gebruikt voor verschillende andere activiteiten, zoals schaatslessen, schoolschaatsen, kunstschaatsen, shorttrack en bedrijfsuitjes zoals Curling. Wanneer de 400-meterbaan en funrink sluiten (eind maart), kan je van april t/m september schaatsen op het zogeheten zomerijs van de ijshockeybaan.

De leukste groepsuitjes

De leukste groepsuitjes doe je op het ijs!

Op zoek naar een originele activiteit? Momenteel het populairste (bedrijfs)uitje bij De Uithof is de Curling Clinic. En dat vinden we niet gek! Het is een laagdrempelige activiteit, het ziet er hilarisch uit, maar je wordt er bloedfanatiek van! Op een mooie gedeelde tweede plek staan de (Oudhollandse) Ice Games en de IJshockey Clinic. De Ice Games is een leuke activiteit voor een kinderfeestje.

 

Schoolschaatsen

Met de klas naar de schaatsbaan!

Weet je nog.. toen we regelmatig het natuurijs op konden? Helaas wordt dat steeds minder. Hierdoor komen kinderen steeds minder in aanraking met ijs en de sport schaatsen. Juist daarom is het zo belangrijk om met kunstijsbanen de Oudhollandse sport over te dragen aan de kinderen.

Stichting Schaatsbelangen

De stichting staat voor kansgelijkheid en ondersteunt schaatsers en schoolschaatsers.

Houd je van schaatsen en wil je ijshockeyen, kunstrijden, langebaanschaatsen of shorttracken, maar ontbreken financiële middelen? Dan ben je bij Stichting Schaatsbelangen aan het juiste adres.

Zichtbaar zijn in Den Haag?

Wil je zichtbaar zijn met jouw bedrijf? Bekijk dan de mogelijkheden bij De Uithof!

Met een promotieplek bij de schaatsbaan bereik je een brede doelgroep. Met een promotieplek bij de 400-meterbaan kun je denken aan een groot doek langs de schaatsbaan, ijskartbaan en Sport & Spelpaleis. Ook kun je kiezen voor een sticker op de ijsmachine waarmee je ook zichtbaar bent tijdens ijshockeywedstrijden.