Let op: i.v.m. de avondlockdown hanteren wij t/m 19 december aangepaste openingstijden. Bekijk onze pagina met coronamaatregelen voor informatie.

Let op: i.v.m. de avondlockdown hanteren wij t/m 19 december aangepaste openingstijden. Bekijk onze pagina met coronamaatregelen voor informatie.

Schaatsen Den Haag

Praktische informatie

Op deze pagina vind je onder meer de veiligheidsregels, praktische informatie over onze schaatsbaan en veel gestelde vragen. Kom je ergens niet uit? Neem dan contact met ons op via info@deuithof.nl.

Veiligheidsregels

 • Het rijden in treintjes is toegestaan.

 • Geef elkaar waar mogelijk de ruimte op de baan.

 • Vooraf reserveren is verplicht. Reserveer voor je komst een tijdsblok en koop alvast jouw tickets. Een kwartier voor aanvang van het tijdsblok kun je de baan betreden.

 • Het dragen van handschoenen tijdens het schaatsen is verplicht.

 • Langzame rijders schaatsen aan de buitenkant van de 400-meterbaan.

 • Betreed het ijs niet tijdens de dweilpauzes.

 • Niet op de boarding zitten.

 • Steek het ijs alleen over via de loopbrug.

 • Het is verboden om rechtsom te rijden.

 • Sticks of pucks zijn verboden tijdens het vrijschaatsen.

Praktische informatie

 • Je koopt een ticket voor de 400-meterbaan. Je kunt alleen gebruik maken van de funrink als deze niet verhuurd is.

 • Je kunt binnen jouw gekozen tijdsslot de baan betreden.

 • Schaatsen kun je huren of kopen bij Oomssport (bij de ingang van De Uithof).

 • Lockers zijn beschikbaar langs de baan voor 1 euro.

 • Op de ijsbaan is de temperatuur ongeveer gelijk aan de buitentemperatuur. Het is verstandig je op deze temperatuur te kleden als je gaat schaatsen.

Veelgestelde vragen

Ik heb geen eigen schaatsen. Kan ik schaatsen huren/kopen?

Het is mogelijk om schaatsen te huren of kopen, dit kan bij Oomssport. Zij hebben alle verschillende schaatsen in de verhuur en verkoop. De Oomssport winkel bevind zich links in onze entree. Voor meer info over de verschillende soorten schaatsen die verhuurd worden, zie https://www.oomssport.nl/nl/klantenservice/verhuur.

Wat voor een temperatuur is het op de ijsbaan?

De temperatuur op de ijsbaan is gelijk aan de buitentemperatuur. Wij adviseren om je te kleden in laagjes zodat je altijd een laagje uit kunt trekken wanneer je het warm krijgt. Handschoenen zijn verplicht op het ijs en het dragen van een helm wordt geadviseerd.

Zijn er kluisjes voor mijn waardevolle spullen?

Direct wanneer je de trap naar de ijsbaan afloopt bevinden zich links de kluisjes. Met een zelfbedachte code kan je jouw spullen in het kluisje doen. De kosten voor een kluisje bedragen €1,-, dit wordt betaald bij het kluisje.

Zijn er kleedkamers om mij om te kleden?

Ja, er zijn kleedkamers om je om te kleden. Deze kleedkamers zijn te vinden tussen de tribunes.

Wat is het voordeel van een schaatsabonnement?

Schaats jij één keer per week en wil je zeker zijn van een plekje op de baan? Koop dan een abonnement voor jouw gewenste tijdsblok en schaats iedere week op een vast moment. Zo hoef je nooit meer online te reserveren! Tip: ontvang 10% korting op een tweede abonnement!

Wat is het voordeel van een seizoenskaart?

Schaats jij gemiddeld drie keer in de week (of meer)? Schaats dan voordeliger met een seizoenskaart! Met een seizoenskaart heb je het hele schaatsseizoen iedere dag één keer toegang. Zo ben je altijd gegarandeerd van een plekje binnen een tijdsblok en hoef je vooraf niet te reserveren!

Wat als ik niet kan komen schaatsen?

Als je niet kan komen schaatsen dan dien je je minimaal 24 uur voor je reservering af te melden voor deze activiteit via tickets@deuithof.nl. Vermeld hierbij het ordernummer van je reservering. Wij zullen je reservering dan verplaatsen naar een later moment.

Kan ik tussendoor de schaatsbaan verlaten?

Je mag tussendoor de baan verlaten, maar je mag alleen in het afgesproken tijdsblok terug de baan op. Dan dien je een doorloopkaartje op te halen bij de infobalie.