Binnenkort kun je weer schaatsen op de 400-meterbaan! De ijsbaan is weer open vanaf zaterdag 5 oktober.
logo De Uithof
De Uithof doet er zoveel mogelijk aan om duurzaam te opereren. Zo hebben we al vanaf 2018 het keurmerk de Green Key Gold in ons bezit. Duurzaamheid voor De Uithof houdt in dat alle grondstoffen en diensten op een bewuste manier worden gebruikt.
Er liggen 8.450 zonnepanelen op ons dak.
We hergebruiken het ijs.
Onze karts zijn elektrisch aangedreven.
We gebruiken de restwarmte die vrijkomt.
Met 8.450 zonnepanelen op het dak van De Uithof heeft het complex het grootste zonnedak van de regio. Daarmee kunnen we een heel groot deel van Den Haag Zuidwest van stroom voorzien. We hopen in de toekomst ook de rest van onze daken met zonnepanelen te kunnen bedekken. Door deze duurzame manier van stroom opwekken willen we ons steentje bijdragen aan de toekomst van onze mooie stad en regio.
Bij het dweilen van de ijsbaan halen we een laagje ijs van de baan af, wat als sneeuw in de dweilmachine wordt verzameld. Die sneeuw komt terecht in een grote bak met warm water, zodat het smelt en weer water wordt. Het water wat hierdoor ontstaat wordt gefilterd en weer gebruikt voor bijvoorbeeld de nieuwe laag ijs of de verwarming. Zo hoeven we niet elke keer ‘nieuw ijs’ te maken.
Als één van de eerste kartbanen in Nederland, racen wij volledig in elektrische karts. De karts hebben bij ons daardoor geen schadelijke uitstoot. Door geen karts meer te gebruiken die op benzine of diesel rijden, is karten in De Uithof een klimaat neutrale activiteit. De karts worden opgeladen door de stroom die we zelf opwekken uit onze zonnepanelen, waardoor we daar ook weer energie kunnen besparen. Bijkomend voordeel: je stinkt niet meer naar benzine na het karten, dus je hoeft niet bang te zijn dat je kleding achteraf direct de was in moet (tenzij je te fanatiek bent en helemaal bezweet de kart uitstapt natuurlijk).
In de catacomben van De Uithof hebben we een gigantische machinekamer. Hier hebben we ook het één en ander aangepast. Bij het koelen van de banen (ijsbanen en sneeuwbaan) komt restwarmte vrij. Deze restwarmte wordt gecomprimeerd in een warmtepomp en deze warmtepomp verwarmt weer ons CV-water. Met dit water kunnen wij ons pand warm houden! In de video legt directeur Eugène de la Croix exact uit hoe dit allemaal in zijn werk gaat.