De Big Airbag is terug. En wacht, er is nog meer nieuws! Ontdek het hier ⋙

De Big Airbag is terug. En wacht, er is nog meer nieuws! Ontdek het hier ⋙

Schaatsen De Uithof

Schaatsschool De Uithof

Schaatsen is een sportieve activiteit voor jong en oud. Bij Schaatsschool De Uithof volg je schaatsles op elk niveau! Wil je leren schaatsen of wil je nog sneller door de bochten? Dan ben je bij Schaatsschool De Uithof aan het juiste adres. Schaatsschool De Uithof geeft les aan schaatsers op noren. Heb je geen noren, maar wil je wel deelnemen aan een van onze lessen of cursussen? Schaatsen kun je huren of kopen bij Oomssport.

Reserveer een schaatsles

Veelgestelde vragen

Wanneer starten de schaatslessen?

De schaatslessen zullen weer starten vanaf begin oktober.

Op wat voor schaatsen kunnen kinderen het beste les volgen?

Voor (beginnende) kinderen is het handig om op combi noren te starten. Zodra de kinderen meer ervaring hebben, kunnen ze overgaan op lage noren. Zorg ervoor dat de schaatsen geslepen zijn en goed aansluiten op de voeten.

Op wat voor schaatsen kunnen volwassenen het beste les volgen?

Voor (beginnende) volwassenen raden we aan om te starten op combi noren of lage noren met een stevige schoen. Zorg ervoor dat de schaatsen geslepen zijn en goed aansluiten op jouw voeten.

Ik heb geen eigen schaatsen. Kan ik schaatsen huren/kopen?

Het is mogelijk om schaatsen te huren of kopen, dit kan bij Oomssport. Zij hebben alle verschillende schaatsen in de verhuur en verkoop. De Oomssport winkel bevind zich links in onze entree. Voor meer info over de verschillende soorten schaatsen die verhuurd worden, zie https://www.oomssport.nl/nl/klantenservice/verhuur.

Wat voor kleding doe ik aan bij een schaatsles?

Zorg voor kleding waar je gemakkelijk in kunt bewegen, zoals een trainingsbroek. Op de ijsbaan is de temperatuur vergelijkbaar met de buiten temperatuur. Wij adviseren om je te kleden in laagjes, zo kun je altijd een laag uittrekken wanneer het warm wordt. Handschoenen zijn verplicht op het ijs en het dragen van een helm wordt geadviseerd.

Vanaf welke leeftijd kun je lessen volgen bij de schaatsschool?

Schaatslessen worden gegeven aan kinderen vanaf 6 jaar.

Hoe weet ik wat mijn schaatsniveau is?

Om te bepalen wat jouw schaatsniveau is, kun je gebruik maken van onze niveauwijzer. Bij de eerste lessen zullen er coördinatoren aanwezig zijn om te bepalen of je in de juiste groep bent ingedeeld.

Contact met de Schaatsschool

Heb je vragen over onze cursussen en activiteiten, of heb je hulp nodig bij het bepalen van jouw schaatsniveau? Bij deze en andere vragen kun je contact opnemen met onze Schaatsschool. Angelique en Jerrie helpen je graag verder via schaatsschool@deuithof.nl en 070 – 404 44 59.

Contact Schaatsschool De Uithof