De Big Airbag is terug. En wacht, er is nog meer nieuws! Ontdek het hier ⋙

De Big Airbag is terug. En wacht, er is nog meer nieuws! Ontdek het hier ⋙

Afbeelding

Klimmen en boulderen

Klimmen

Onze wanden variëren van iets kortere liggende wanden tot lange overhangen van ruim 20 meter hoogte. Daarnaast kan je bij ons zowel binnen en buiten voorklimmen en top-ropen. Binnen kun je, verdeeld over 45 touwen, kiezen uit ongeveer 140 routes variërend in moeilijkheidsgraad tussen de 3 en 7b. Buiten hangen ook nog eens zo’n 25 routes, verdeeld over 16 touwen. Daarnaast kun je meedoen aan onze lokale klimcompetitie. Klim de speciale competitieroutes en kijk hoe hoog je kunt eindigen in het eindklassement!

Wil je klimmen eens komen uitproberen? Neem samen deel aan een kennismakingsles, (een gordel en zekermateriaal leen je van ons) en als je alles goed doet, kun je na deze instructie de rest van de dag zelfstandig klimmen!

Afbeelding

Boulderen

Boulderen is rotsklimmen uitgekleed tot aan zijn ruwe essentie. Geen touwen, karabiners en harnassen, het enige wat je nodig hebt zijn je klimschoenen. De uitdaging is om korte maar interessante boulder “problemen” (opeenvolgende bewegingen) te beklimmen met behulp van techniek, balans, kracht en je hersenen. Je hebt geen ervaring of veel materiaal nodig om het te proberen: je kunt gemakkelijk starten als je het nog nooit hebt geprobeerd. De gespecialiseerde klimschoenen zijn te huur en te koop. Je kunt altijd terecht voor een introductieles voor het uitleggen van de “spelregels”, met nog wat handige tips.

Klimmuur De Uithof

Waarom klimmen/boulderen?

  • Voldoende (gratis) parkeerplaatsen

  • Leuk voor jong en oud

  • Zowel binnen als buiten

  • Inclusief Speleo-Adventure

  • Ruim opgezette boulderruimte en trainingsgelegenheid

  • 140 routes variërend in moeilijkheidsgraad tussen de 3 en 7b

  • Leuk als kinderfeestje of schoolreisje