Duurzaamheid in De Uithof

De Uithof doet er zoveel mogelijk aan om duurzaam te opereren. Zo hebben we al vanaf 2018 het keurmerk de Green Key Gold in ons bezit. Duurzaamheid voor De Uithof houdt in dat alle grondstoffen en diensten op een bewuste manier worden gebruikt.

De verschillende facetten waar duurzaamheid in terugkomt:

  • Zonnepanelen
  • Hergebruiken van ijs
  • Elektrische karts
  • Restwarmte
  • Natuurgebied De Uithof

 

Zonnepanelen

 

Met 8.450 zonnepanelen op het dak van De Uithof heeft het complex het grootste zonnedak van de regio. Daarmee kunnen we een heel groot deel van Den Haag Zuidwest van stroom voorzien. Beluister de podcast ‘Zon op het dak’ van De Provincie Zuid-Holland om meer te horen over de kansen die De Uithof ziet op het gebied van duurzame energieopwekking.

 

Hergebruik van ijs

Bij het dweilen van de ijsbaan halen we een laagje ijs van de baan af, wat als sneeuw in de dweilmachine wordt verzameld. Die sneeuw komt terecht in een grote bak met warm water zodat het smelt en weer water wordt. Het water wat hierdoor ontstaat wordt gefilterd en weer gebruikt voor bijvoorbeeld de nieuwe laag ijs of de verwarming.

 

 

Elektrische karts

Racen doe je in onze elektrische karts. De karts hebben geen schadelijke uitstoot. Door geen karts meer te gebruiken die op benzine of diesel rijden is karten in De Uithof een klimaat neutrale activiteit. De karts worden opgeladen door de stroom die we zelf opwekken uit onze zonnepanelen waardoor we daar ook weer energie kunnen besparen.

 

 

Restwarmte

Ook in de gigantische machinekamer in de catacomben van het complex is veel vervangen. De restwarmte die bij het koelen van de banen vrijkomt, wordt nu gebruikt om het gebouw te verwarmen.

 

 

 

In deze video (2018) wordt al het bovenstaande nog eens uitgelegd:

Natuurgebied De Uithof

In 1968 werd gestart met de aanleg van natuurgebied “De Uithof”. In het gebied zitten talloze organisaties, stichtingen en ondernemers die leuke activiteiten voor Hagenaars organiseren. In deze video laat de gemeente Den Haag samen met de partners in de Uithof zien wat er allemaal te beleven en te doen is in natuurgebied De Uithof. Wat dacht je van appels plukken in de boomgaard, paardrijden, ravotten met de hond, roeien, fietsen, schapen scheren, een huisdier adopteren, schaatsen of skiën? Dit kan allemaal… in De Uithof natuurlijk!