Duurzaamheid in De Uithof

De Uithof doet er zoveel mogelijk aan om duurzaam te opereren. Zo hebben we in 2018 de Green Key Gold mogen ontvangen voor alle inspanningen. Duurzaamheid voor De Uithof houdt in dat alle grondstoffen en diensten op een bewuste manier worden gebruikt. Dit komt terug in verschillende facetten, namelijk:

  • Natuurgebied De Uithof
  • Zonnepanelen
  • Hergebruiken van ijs
  • Elektrische karts
  • Restwarmte

 

 

Natuurgebied De Uithof

In 2018 is het 50 jaar geleden dat werd gestart met de aanleg van natuurgebied “De Uithof”. In het gebied zitten talloze organisaties, stichtingen en ondernemers die leuke activiteiten voor Hagenaars organiseren. Dit jaar laat gemeente Den Haag samen met de partners in de Uithof in het kader van het vijftigjarig bestaan zien wat er allemaal te beleven en te doen is in natuurgebied De Uithof. Wat dacht je van appels plukken in de boomgaard, paardrijden, ravotten met de hond, roeien, fietsen, schapen scheren, een huisdier adopteren, schaatsen of skiën? Dit kan allemaal… in De Uithof natuurlijk!

 

 

Zonnepanelen

Met 8150 zonnepanelen op het dak van De Uithof heeft het complex het grootste zonnedak van de regio. Daarmee kunnen we een heel groot deel van Den Haag Zuidwest van stroom voorzien.

 

 

Hergebruik van ijs

Bij het dweilen van de ijsbaan halen we een laagje ijs van de baan af, wat als sneeuw in de dweilmachine wordt verzameld. Die sneeuw komt terecht in een grote bak met warm water zodat het smelt en weer water wordt. Het water wat hierdoor ontstaat wordt gefilterd en weer gebruikt voor bijvoorbeeld de nieuwe laag ijs of de verwarming.

 

 

Elektrische karts

Racen doe je in onze elektrische karts. De karts hebben geen schadelijke uitstoot. Door geen karts meer te gebruiken die op benzine of diesel rijden is karten in De Uithof een klimaat neutrale activiteit. De karts worden opgeladen door de stroom die we zelf opwekken uit onze zonnepanelen waardoor we daar ook weer energie kunnen besparen.

 

 

 

Restwarmte

Ook in de gigantische machinekamer in de catacomben van het complex is veel vervangen. De restwarmte die bij het koelen van de banen vrijkomt, wordt nu gebruikt om het gebouw te verwarmen.

 

Diverse activiteiten binnen De Uithof zijn weer geopend!

Benieuwd of jouw favoriete activiteit alweer toegankelijk is?
Bekijk dan de openingsdata via onze website!

Meer informatie over de seizoensopening >>