De Big Airbag is terug. En wacht, er is nog meer nieuws! Ontdek het hier ⋙

De Big Airbag is terug. En wacht, er is nog meer nieuws! Ontdek het hier ⋙

Afbeelding

Eerste keer op de piste

TIPS & TRICKS VOOR DE EERSTE KEER OP DE PISTE

Super gaaf dat je voor de eerste keer op de piste gaat staan! Naast het beheersen van de juiste technieken, komt er nog veel meer bij kijken. In deze blog geven wij een paar tips & tricks waar je rekening mee moet houden als je voor de eerste keer de piste opgaat.

De juiste kleding

Wanneer je voor de eerste keer gaat skiën of snowboarden, is het belangrijk dat je kleding draagt die je goed warm en drooghouden. Kies ervoor om een waterdichte broek te dragen. Hoe je het namelijk ook wendt of keert, je zit toch regelmatig in de sneeuw. Draag daarnaast voornamelijk comfortabele kleding waarin je ruimte genoeg hebt om te bewegen. Wat je misschien over het hoofd zou zien, zijn de juiste sokken die je goed warmhouden. Een leuk feitje over het menselijk lichaam is dat een warm lichaam begint bij warme voeten.

Als je in het begin bang bent om te hard te vallen, kan het fijn zijn om bescherming te dragen. Zo kun je voorkomen dat je verwondingen oploopt. Als bescherming kun je pols- of kniebeschermers aan trekken of een helm dragen. Tip: je hoeft geen speciale kniebeschermers te kopen, je kunt bijvoorbeeld ook gebruik maken van oude skeelerbescherming als je dit in huis hebt.

Voor zowel skiërs als snowboarders is het belangrijk om de juiste maat schoenen aan te trekken. Je voeten moeten stevig vastzitten en je hiel mag niet van de schoen loskomen wanneer je op het teengedeelte van je voet gaat staan. Bij pijn in de voeten tijdens het remmen kan het betekenen dat je schoenen te klein zijn en dat je te weinig ruimte over hebt. Neem de tijd om de juiste schoenmaat te vinden. Zo voorkom je veel pijnlijke problemen en gaat het skiën/snowboarden veel makkelijker. Voor ski’s of een snowboard is de juiste maat ook van belang. De juiste maat van je snowboard is afhankelijk van je gewicht en lengte. Een beginner moet sowieso een niet te groot snowboard kiezen. Een handige tip om erachter te komen of je de juiste maat hebt is om het bord in de rechtstand tussen je borst en neus te laten uitkomen. De juiste maat ski’s kies je ook op basis van je lengte. Als basislengte voor de ski’s houdt je aan dat de lengte van de latten 10-15 cm korter zijn dan je lichaamslengte. Als je de ski’s rechtop voor je neerzet, dan komen ze dus ongeveer ten hoogte van je neus en ogen.

De nodige materialen

Als je voor de eerste keer gaat skiën of snowboarden, hoef je natuurlijk niet meteen alle materialen zelf aan te schaffen. Het is een dure sport en wanneer je deze voor de eerste keer gaat beoefenen weet je nog niet of je het daadwerkelijk leuk gaat vinden. Wacht dus af met het aanschaffen van je eigen materiaal. Bij de Uithof geven wij de mogelijkheid om spullen te huren. De uitgifte medewerkers zullen je helpen bij het uitzoeken van de juiste materialen.

kennismakingsactie

Voordat je daadwerkelijk de piste afgaat, is het verstandig om van tevoren een les te nemen. Tot en met 10 januari heeft De Uithof een mooie kennismakingsactie voor beginners. Boek een kennismakingsles voor € 19,- in plaats van € 29,-. Tijdens deze les kom je erachter of je een nieuwe hobby hebt gevonden!

Goofy of regular?

Voor de startende snowboarders onder ons is het goed om te weten hoe jij op het board staat. Tijdens het snowboarden sta je altijd met één been voor de ander. Er zijn veel manier om erachter te komen met welke been jij voorstaat. De meest gebruikte manier is het duwtje in de rug. Je gaat met je rug naar iemand toestaan en vervolgens geeft deze persoon jou een klein duwtje. Uit reactie stap je naar voren en het been wat als eerste naar voren stapt, is jouw voorkeursbeen! Sta jij met het rechterbeen voor? Dan ben je goofy. Sta je met het linkerbeen voor? Dan ben je regular. Voordat je op een snowboard stapt, is het goed om te weten welk been jouw voorkeur heeft. Het kan voorkomen dat wanneer je aan het snowboarden bent, je toch liever het andere been gebruikt. Instructeurs zullen je daarom altijd helpen met het kiezen van het juiste been!

Doorzettingsvermogen

Skiën of snowboarden eist een hoop doorzettingsvermogen. Een belangrijke eigenschap om te hebben wanneer je jezelf aan deze sport gaat wagen. Zoals bij elke sport, is de eerste keer altijd lastig. Het zal dan ook vaak voorkomen dat je gaat vallen, dat het niet gaat zoals je wilt of dat je loopt te struggelen bij de sleeplift. Trotseer alle problemen en onthoud dat alles makkelijker wordt als je het maar blijft proberen!

Boek een les Boek een los ticket